Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Відповідальність педагогів, учнів та їх батьків за булінг у школі

Як відрізнити звичайний конфлікт дітей від булінгу? Яка відповідальність передбачена для ініціаторів та учасників цькування у шкільних стінах? Чи відповідатимуть за булінг педагоги навчального закладу? Про це спілкувалися 19 лютого 2019 року з педагогами Машівського ліцею.

Під час заходу начальник відділу «Машівське бюро правової допомоги» Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Максим Дворовенко поінформував про внесені зміни до законодавства України, а саме до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Законів України «Про освіту» та «Про загальну середню освіту», встановлення відповідальності за булінг і приховування таких фактів педагогами.

«Якщо педагог або інший працівник закладу освіти став свідком булінгу, то він має повідомити керівника закладу незалежно від того, чи поскаржилась йому жертва булінгу чи ні», – повідомив Максим Дворовенко.

За його словами вчинення булінгу неповнолітньою особою буде каратися штрафом від 850 грн. до 1700 грн або громадськими роботами від 20 до 40 годин. Знущання, вчинені повторно упродовж року після або групою осіб каратимуться штрафом у розмірі від 1700 грн до 3400 грн. або громадськими роботами на строк від 40 до 60 годин.

Якщо керівник закладу освіти не повідомить поліцію про відомі йому випадки цькування серед учнів, його оштрафують на суму від 850 грн до 1700 грн або призначать виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням до 20 % заробітку.

Другий полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Перейти до вмісту