Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Для рятувальників Полтавщини, які працювали на Сході, провели тренінг з підвищення емоційної стійкості

Сьогодні, 28 січня, в кімнаті психологічного розвантаження психолог Головного управління ДСНС України у Полтавській області Юлія Фалєєва провела тренінг з підвищення емоційної стійкості після перебування в умовах стресових ситуацій для співробітників Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, які працювали на Сході України.

Заняття підготовлено на основі матеріалів тренінгу Національного університету цивільного захисту України «Крізь випробування — до зростання», повідомили в ГУ ДСНС в Полтавській області.

Під час участі у заході розглядалися питання впливу стресових ситуацій, зокрема щодо того, які саме сфери життя піддаються негативному впливу: власне самопочуття, стосунки з близькими людьми, погіршення стану здоров’я, поганий настрій тощо.

Далі у ході заняття методом мозкового штурму учасники знаходили власні рецепти виходу з стресових ситуацій, розглядали конструктивні та неконструктивні способи подолання травмуючих ситуацій. А головне, дійшли висновку, що подолати наслідки будь-яких негативних ситуацій можливо подолати лише спираючись на власні ресурси.

Для цього присутні мали змогу навчитися знімати напругу за допомогою релаксаційних технік та дихальних вправ.

Перейти до вмісту