Ви тут:
Культура Суспільство 

“Вусатий фанк” фільм про український фанк 70 – х

“Вусатий фанк” фільм про український фанк 70 – х

У радянській Україні був фанк, всій, особливий. «Смерічка», «Водограй», «Жива вода», «Корабели», «Візерунки шляхів», «Кобза» – ці та інші групи поєднували північно – українське багатоголосся, карпатські “рвані” ритми та американські ідеї в своїй музиці, яка звучить цікаво до цього часу. ВІА “Кобза” став першим радянським колективом, який відправився на комерційні гастролі до Америки в 1982 році.

За українським фанком знаходиться багато дивовижних історій і тепер їх зберуть в документальному фільмі “Вусатий фанк”. Про це пише “COMMA.

18-го грудня Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «Т.Т.М.» контракт про надання державної фінансової підтримки документальному фільму «Вусатий фанк».

У документальній стрічці мова йтиме про те, як у період «відлиги» в СРСР почали створюватися музичні колективи, покликані стати аналогами західних рок-груп – вони отримали назву ВІА – «вокально-інструментальні ансамблі».

Наступне десятиліття стало «золотою» епохою української поп-музики. Фільм досліджує феномен українського «вусатого фанку», який не втратив актуальності й досі.

Реліз фільму запланований на вересень 2018-го року.

Перейти до вмісту