Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці розпочинають впроваджувати Програму забезпечення житлом учасників антитерористичної операції та членів їх сімей

У Кременчуці розпочинають впроваджувати Програму забезпечення житлом учасників антитерористичної операції та членів їх сімей

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету було затверджене рішення «Про затвердження списків громадян, об’єктів фінансування та розміру бюджетної підтримки відповідно до Програми забезпечення житлом учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2017-2020 роки у м. Кременчуці».

Цим документом дається старт Програмі забезпечення житлом учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2017-2020 р.р.. Відповідно до неї учасники АТО Кременчука мають можливість придбати власне житло за фінансової підтримки обласних і міських бюджетів, а також за рахунок власних коштів. Співвідношення цих фінансових ресурсів є наступним: 25% від загальної суми становитимуть кошти обласної субвенції, 25% – кошти міського бюджету та 50% – кошти власні учасників АТО.
 
Міський голова Віталій Малецький наголосив, що дана програма дозволить придбавати житло для учасників АТО та їх сімей безпосередньо у забудовника, не витрачаючи зайвих грошей на послуги реєлторів. При належному фінансуванні з міського та обласного бюджетів питання щодо забезпечення таких кременчужан можна буде вирішити повністю.
Нещодавно Кременчук із обласного бюджету отримав 2 млн. гривень на реалізацію цієї програми, що 2 млн. грн. – виділяється з міського бюджету. Цих коштів має вистачити для придбання перших  13 квартир учасникам АТО на умовах співфінансування. Вцілому, участь у програмі наразі бажають взяти 120 громадян такої категорії.
 
 
Консультації щодо участі в Програмі забезпечення житлом учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2017-2020 роки надаються в КП «Квартирне управління» за адресою, вул. 1905 року, 32 (Понеділок – четвер: 08.30 – 17.30; п`ятниця 08.30 – 16.15; обідня перерва з 12.00-12.45) або в Центрі надання адміністративних послуг площа Перемоги, 2 (кожного тижня у вівторок і п’ятницю із 09.00 до 11.00 год.).
Нагадаємо, що перші 13 квартир забудовник АКБ «Лінк» для кременчужан-учасників АТО пропонує придбати в новобудові за адресами, провулок Героїв Бреста, 75-А і 77-А.

 

Перейти до вмісту