Ви тут:

Полтавщина переймала досвід з поліпшення екології у Польщі

Полтавщина переймала досвід з поліпшення екології у Польщі

Днями  Бидгощ приймав гостей Кременчука, Черкас (Україна), Нінгбо (Китай), Пітешті (Румунія), Маннхайм (Німеччина), Крагуєвац (Сербія) на честь 10-го ювілею «Водного Фестивалю у Бидгощі».

Даний фестиваль – це непересічна подія, присвячена питанням екології та водокористування, до якої місто готується протягом року. Варто відзначити місто Бидгощ посідає друге місце у Польщі за якістю питної води, повідомляють у Кременчуцькій міській раді.

Вперше фестиваль було організовано 10 років тому  з метою презентації та популяризації традицій Бидгощі, бережливого ставлення містян до природи, зокрема річок Брда, Вістула і Бидгощського каналу, які протікають через місто. Бидгощ традиційно називають польською Венецією, а бидгощани дуже горді цією назвою свого міста.
Кременчук у фестивалі був представлений начальником відділу екологічної безпеки міста виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Олексієм Федюном і  та фахівцем із питань міжнародної діяльності комунального підприємства «Кременчуцький центр міжнародних відносин та економічного розвитку міста «Кременчук Інвест» Євгеном  Ібадовим.
Під час офіційної зустрічі з керівництвом Бидгоща учасники фестивалю мали змогу ознайомитися з проектами міста-побратима, що  наразі реалізуються, майбутніми проектами з благоустрою паркових зон міста і показати презентації своїх міст.
Делегації також зустрілися з Президентом Бидгоща паном Рафалом Брускі, заступником Президента паном Мирославом Козловичем та керівником відділу обслуговування інвесторів Мішалом Корнацкі. 

 

Перейти до вмісту