Ви тут:

На Полтавщині рятувальники нагадали дітям про правила безпеки під час літніх канікул

На Полтавщині рятувальники нагадали дітям про правила безпеки під час літніх канікул

У період літніх канікул батьки намагаються організувати своїй дитині не просто відпочинок, а відпочинок з користю.

Безумовно, свіже повітря, річка, розваги – добре, та якщо все це пов’язати із знаннями щодо безпеки життєдіяльності (враховуючи те, що школярі знають про це переважно з уроків), відображеними у іграх, вікторинах, конкурсах –  ще краще.

Сьогодні рятувальники Глобинського району в рамках проведення громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» організували  у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Чайка» проведення акції «Безпечний відпочинок».  Подібний захід було проведено ще й у Диканському та Чорнухинському районах.

За сценарієм заходу було передбачено показові виступи працівників пожежно-рятувальної служби, під час яких діти змогли ближче ознайомитися з пожежною технікою та рятувальним обладнанням, побачити на власні очі, як у лічені хвилини здійснюється гасіння  умовної пожежі.

Урізноманітнення конкурсно-розважальної програми дало змогу майже всім присутнім взяти участь у конкурсах.

Того ж дня  вогнеборці, спільно із працівниками поліції,провели пізнавальний захід із вихованцями дитячого оздоровчого табору «Маяк» у с. Головач Полтавського району.

Під час заходу  фахівці ДСНС розповіли як діяти під час пожежі, нагадали  правила поведінки під час відпочинку у лісі та поблизу водойм, при виявленні вибухонебезпечних та підозрілих предметів. Наголосили про заборону купання у необладнаних для цього місцях. Розповідаючи про небезпеки, які можуть виникнути під час літніх канікул, рятувальники демонстрували наочну агітацію з правил безпечної поведінки. Щоб діти не забували порад вогнеборців, їм вручали тематичні листівки.

Перейти до вмісту