Ви тут:
Суспільство 

3 листопада “боги війни” відзначають своє професійне свято

3 листопада “боги війни” відзначають своє професійне свято

104516

3 листопада в Україні відзначають День ракетних військ та артилерії. Військове свято ракетників та артилеристів відзначається згідно Указу Президента України від 31 жовтня 1997 р., та приурочено дню, у який при високої щільності артилерії на ділянці прориву оборони противника, 3-го листопада 1943-го року була розпочата операція з визволення столиці України – міста Києва.

Українські ракетники та артилеристи неодноразово доводили свою високу ефективність у виконанні бойових завдань. Продовжуючи нести свою військову службу в складі Збройних Сил України, вони підтримують високі морально-патріотичні традиції, створюючи та укріплюючи авторитет української державності.

У День ракетних військ і артилерії незалежної України редакція ОКІА “Новини Полтавщини” приєднується до привітань, та бажає військовим козацького здоров’я, сили духу, та наснаги!

Довідка з Вікіпедії: “Ракетні війська та артилерія Сухопутних військ України складаються із з’єднань оперативно-тактичних і тактичних ракет, з’єднань і частин гаубичної, гарматної, реактивної та протитанкової артилерії, артилерійської розвідки, мінометних підрозділів та підрозділів протитанкових керованих ракет. Вони призначені для ураження живої сили, танків, артилерії, протитанкових засобів противника, авіації, об’єктів ППО та інших важливих об’єктів при веденні загальновійськової операції (бою). Ракетні війська й артилерія є основною вогневою силою в операціях, що проводяться Сухопутними військами із застосуванням звичайної зброї, й виконують до 65-70% загального об’єму завдання із вогневого ураження супротивника”.

Перейти до вмісту