Ви тут:
Комуналка Полтавщина Суспільство 

Більше 40 відсотків сімей Полтавщини отримали субсидію

11111

У зв’язку зі значним підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги, єдиним механізмом підтримки населення при оплаті житлово-комунальних послуг є надання житлових субсидій. На 23 жовтня 2015 року програмою житлових субсидій охоплено майже 242 тис. сімей, а це – більше 40 відсотків від загальної кількості сімей Полтавщини. Про це наголосила директор Департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Корнієнко.

Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних  послуг призначається на 12 місяців з місяця звернення за її призначенням і розраховується окремо на опалювальний  та неопалювальний сезон. Урядом 13 жовтня 2015 року внесено зміни до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою КМУ. За цим порядком  обраховують розміри субсидії на початку опалювального періоду без додаткового звернення громадян.

Громадянам, які отримували субсидію протягом  опалювального періоду 2014-2015 років, та ті, які звернулися за її призначенням цього року органи праці та соціального захисту населення провели автоматичні перерахунки розмірів субсидії на опалювальний сезон 2015-2016 років без додаткового звернення громадян, зокрема й тих заявників,  яким на період неопалювального сезону була призначена субсидія в “нульовому” розмірі.

Уже на початку листопада кожна сім’я, яка звернулась за субсидією, отримає повідомлення про розмір призначеної субсидії на опалювальний сезон, йдеться на сайті Полтавської ОДА.

Перейти до вмісту