Ви тут:

Міносвіти продовжило термін реєстрації на ЗНО для випускників з Криму та Донбасу

З огляду на складну суспільно-політичну ситуацію, що склалася в Криму внаслідок окупації, а також – у Донецькій та Луганській областях, щоб забезпечити конституційне право на освіту всіх випускників шкіл із зазначених регіонів України, Міністерство освіти і науки України внесло зміни до Календарного плану підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання у 2015 році.

Відтепер випускники з тимчасово неконтрольованих територій  можуть реєструватися для проходження ЗНО до 20 квітня. У такому випадку вони проходитимуть тестування з української мови і літератури 9 червня, а з усіх інших предметів – за розкладом основної сесії (з 3 по 26 червня). Якщо з поважних причин випускник не зміг з’явитися 9 червня на тестування з української мови та літератури, він матиме можливість пройти оцінювання з цього предмета додатково 27 червня 2015 року, повідомляє прес-служба Міносвіти.

Випускники з населених пунктів Донецької та Луганської областей, що тимчасово неконтрольовані державною владою, а також з АР Крим і м. Севастополь, які встигли зареєструватися на ЗНО до 20 лютого, здаватимуть тестування з усіх предметів за розкладом основної сесії, у тому числі 24 квітня – з української мови і літератури.

Із детальним графіком щодо підготовки та проходження зовнішнього незалежного оцінювання можна ознайомитися за відповідним Календарним планом.

Перейти до вмісту