Ви тут:

Терористи 26 разів обстрілювали позиції сил АТО, наші військові у відповідь вогонь не ведуть

Домовленість про тимчасове припинення вогню в односторонньому порядку виконують виключно українські військові

Про це йдеться у ранковому зведенні прес-центру АТО, передає Еспресо.TV.

За добу по підрозділах сил АТО терористами здійснено 26 обстрілів. Бойовики використовували артилерію, міномети, гранатомети та стрілецьку зброю.

Як і раніше, районами зосередження ворожої активності стали Луганський, Донецький, Дебальцевський та Первомайський напрямки.

Під вогонь бандформувань потрапили населені пункти: Щастя, Старий Айдар, Станиця Луганська, Трьохізбенка, Кримське, Сокольники, Піски, Авдіївка, Дебальцеве, Нікішине, Новогригорівка, Фрунзе.

“Шість разів прихильники хаосу та анархії вели вогонь по аеропорту Донецьк”, – йдеться у повідомленні.

Артилерія Збройних Сил України ударів у відповідь не завдавала. Починаючи з 3:20 до 4:40 в районі населеного пункту Талаківка на висоті 2 км було помічено безпілотний літальний апарат противника. Наші зенітники спостерігали за ним, однак, дотримуючись “режиму тиші”, вогню не відкривали.

Як повідомив на своїй сторінці у “Фейсбуці” координатор групи “Інформаційний спротив” Дмитро Тимчук, російсько-терористичні війська продовжують обстріл позицій українських військ в районі Дебальцевського плацдарму. Обстріли ведуться з використанням мінометів і гранатометів, в окремих випадках – силами ствольної артилерії. Зокрема, відзначено активність підрозділів горлівського бандформування (колишнє формування Ігоря Бєзлєра – “Бєса”) в районі Дебальцево, місцевих бойовиків в районі Чорнухине – Вергулівка, здійснюються спроби фронтальних і лобових атак з боку підрозділів російських найманців в районі Нікішине. Під час обстрілів і збройних провокацій відзначається погодженість дій і налагоджена взаємодія між різними угрупованнями російсько-терористичних військ в даному районі.

Перейти до вмісту