Ви тут:
Кримінал Суспільство 

Полтавські оперативники Міндоходів перервали “мільйонний” ланцюг фіктивної схеми

Оперативним управлінням ГУ Міндоходів у Полтавській області викрито службових осіб одного з молокопереробних підприємств області, які з метою ухилення від сплати податків скористалися послугами фіктивних підприємств ( шляхом безпідставного формування податкового кредиту).

Про це повідомив в.о. заступника начальника – начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Полтавській області Віталій Малий.

Внаслідок застосування такої схеми державі протягом 2013 року завдано збитків на суму близько 1 млн. грн.

Встановлено, що у ході ведення господарської діяльності вказані особи організували закупівлю  молока коров’ячого у населення ряду районів області, а в бухгалтерському і податковому обліках відображали його поставку від фіктивних підприємств. Це призвело до безпідставного завищення валових витрат і податкового кредиту підприємства з податку на додану вартість.

Інформацію про викрите кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ст.212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів).

Під час проведення досудового розслідування вжитими заходами завдані державі збитки відшкодовані у повному обсязі. В бюджет держави надійшло майже 1 млн. грн.

На даний час матеріали кримінального провадження відносно службових осіб вказаного підприємства направлено на розгляд суду за ч.4 ст.212 КК України з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку із сплатою податків та відшкодуванням шкоди, завданої державі їх несвоєчасною сплатою.

 

Перейти до вмісту