Ви тут:
PROвсе Полтавщина Суспільство 

На що слід звертати увагу при виборі морозива, – полтавські фахівці

Морозиво – улюблені ласощі багатьох дітей і дорослих. Чимало з нас полюбляють його не лише під час спеки, а й протягом усього року. Але при виборі і купівлі цього продукту слід звертати увагу на кілька складників.

Зокрема, це дизайн та оформлення упаковки, маркування та дотримуватися правил безппеки.

“Дизайн та оформлення упаковки всіляко намагаються збити споживача з пантелику: ідентичність з радянськими упаковками, зображення корівок, глечиків з молоком, фруктів створюють хибне враження, що перед Вами корисний продукт, хоча зазвичай, щоб зрозуміти, що це не так, достатньо лише прочитати інформацію про його склад. Як правило, морозиво, виготовлене за ДСТУ 4733:2007, являє собою кращі й найдорожчі зразки кожної торгівельної марки. «Єшок» у морозиві має бути якомога менше, масло –вершковим, а молоко – справжнім цільним, в крайньому разі – сухим, але не соєвим, чи підміненим рослинними жирами. Лише тоді прохолодний продукт буде не лише смачним, а й дійсно корисним для організму”, – радять фахівці “Полтавастандартметрологія”

Сучасний асортимент морозива регламентується трьома національними стандартами України, які набули чинності ще з 2008 року:

  • ДСТУ 4733:2007 «Морозиво молочне, вершкове, пломбір. Загальні технічні умови», який передбачає виготовлення вищезгаданих видів морозива винятково з молочної сировини з додаванням натуральних смакових наповнювачів (ягід, кави, варення, прянощів тощо) чи без них, з ароматизаторами або без них;
  • ДСТУ 4734:2007 «Морозиво молочне плодово-ягідне, ароматичне, щербет, лід. Загальні технічні умови», який поширюється на загартоване морозиво ароматичне, щербет та лід, які виготовляють на основі плодово-ягідної сировини або на основі цукрового сиропу;
  • ДСТУ 4735:2007 «Морозиво з комбінованим складом сировини. Загальні технічні умови», який розповсюджується на морозиво, що виготовляють з частковою заміною молочної сировини, із застосуванням компонентів немолочного походження (рослинних жирів) з (без) додавання свіжих або сушених плодів та ягід, соків, сиропів з ароматизаторами або без них.

Перейти до вмісту