Ви тут:
Полтавщина Споживач Суспільство 

Вилучать з торгівлі масло псевдо-виробників “Техмолпром”, “Гадячсир”, “Лозинський молочний завод” і “Полтавамолпрод”

Перевірку виробників фальшивого масла на Полтавщині провели після виходу в ефір сюжету на телеканалі «1+1» про фальсифікат.

Відповідне доручення отримали головні управління Держспоживслужби в Івано-Франківській та Полтавській областях після  підозри щодо невідповідності вершкового масла встановленим вимогам.

Нагадаємо, фальсифікат вершкового масла поширювався в магазинах за ціною нижчою, ніж собівартість натурального масла.

Журналісти здали на аналіз зразки даного продукту і дослідження довели, що продукт має у своєму складі жири рослинного походження і маслом по суті не є.

Згідно з результатами перевірки було підтверджено, що на даний час потужності ТОВ «Техмолпром», ТОВ «Гадячсир», ТОВ «Лозинський молочний завод», ТОВ «Полтавамолпрод», яке знаходиться у селі Шишаки Полтавської області, а також ПВП «Молокозавод-Карпати» за адресою Рожнятів Івано-Франківська область не здійснюють виробничої діяльності.

Крім того, виробник нібито білоруського масла, маркування якого зазначає адресу смт Житянка Івано-Франківської області, взагалі відсутній в реєстрі операторів ринку.

Відповідно, масло солодковершкове, яке реалізовується зараз в торгових мережах на території України під маркою зазначених підприємств, фальсифіковане і відповідно до Закону «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» є небезпечним харчовим продуктом, який має шкідливий вплив на здоров’я людини та є непридатним для споживання.

Тепер Держпродспоживслужба доручила своїм територіальним органам посилити роботу з цього питання, у тому числі щодо забезпечення вилучення з обігу у разі виявлення фальсифікованої продукції з її подальшою утилізацією.

Відповідно до чинного законодавства, вилучення та відкликання з обігу небезпечної продукції повинні забезпечувати оператори ринку.

Нагадаємо, начальник головного управління поліції у Полтавській області Андрій Замахін повідомив, що за фактом отриманої від журналістів інформації слідче управління починає досудове розслідування за статтею 277 Кримінального кодексу України («Випуск або реалізація недоброякісної продукції»).

Перейти до вмісту