Refresh

This website np.pl.ua/2024/05/u-poltavi-rozpochaly-navchannia-10-maybutnikh-vodiiv-troleybusa/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві розпочали навчання водіїв тролейбуса: 10 слухачів опановують новий фах

У Полтаві розпочали навчання водіїв тролейбуса: 10 слухачів опановують новий фах

10 жителів Полтави, серед яких 7 жінок та 3 чоловіки, розпочали навчання за фахом “Водій тролейбуса” у Полтавському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Про це повідомиляє Полтавська ОВА.

«Ми три роки працювали над тим, щоб розпочати навчання. Отримали ліцензію, викладачі та інструктори пройшли атестацію у Регіональному сервісному центрі МВС, одержали свідоцтво про акредитацію, яке дає право навчати водіїв тролейбуса. Після проходження навчання та успішного складання іспиту слухачі отримають свідоцтво про присвоєння робітничої кваліфікації «Водій тролейбуса». Потім на них чекає ще один іспит – у Регіональному сервісному центрі МВС, після чого вони отримають права з відповідною категорією, – розповідає виконуюча обов’язки директора навчального закладу Валерія Коваль. – Тільки у тісній співпраці з керівництвом КП «Полтаваелектроавтотранс», Полтавського обласного центру зайнятості, Полтавської обласної військової адміністрації, громади нам вдалося вирішити це актуальне для Полтави питання».

Навчання триватиме 4 місяці та відбуватиметься за дуальною формою: 30% теорії та 70% практики. Слухачі не лише опанують теоретичні знання з основ будови тролейбуса, охорони праці та правил дорожнього руху, але й отримають практичні навички водіння тролейбуса на виробництві.

«Комунальне підприємство «Полтаваелектроавтотранс» надає нам для використання матеріальну базу. Кожен слухач повинен від’їздити 96 годин безпосередньо за кермом. Один інструктор працює лише з трьома слухачами. Паралельно йде теоретичне навчання з основ будови тролейбуса, охорони праці, правил дорожнього руху», – зазначає заступник директора з навчально-методичної роботи Лілія Жила.

Групу слухачів формували за безпосередньої участі як роботодавця – КП «Полтаваелектроавтотранс», так і Полтавського обласного центру зайнятості. Основна умова відбору – бажання навчатися та працювати водіями тролейбуса.

Здобуває кваліфікацію «Водій тролейбуса» Надія Левицька.

«Я майже десять років працювала водієм трамвая в Маріуполі. З вересня минулого року проживаю в Полтаві. Працювала кондуктором, але хочу знову сісти за кермо», – говорить Надія Левицька.

Серед слухачів не тільки безробітні, а й ті, які отримали ваучери на навчання. Загалом Полтавський обласний центр зайнятості використовує різноманітні програми, щоб працевлаштувати людей та задовольнити потреби роботодавців області.

Звернутися до Полтавського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості можна за телефонами +380665102065, +380951535368

Перейти до вмісту