Refresh

This website np.pl.ua/2024/02/profilna-komisiia-oblrady-pohodyla-zminy-do-stratehii-rozvytku-osvity-poltavskoi-oblasti-na-2023-2027-roky/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Профільна комісія облради погодила зміни до Стратегії розвитку освіти Полтавської області на 2023 — 2027 роки

Профільна комісія облради погодила зміни до Стратегії розвитку освіти Полтавської області на 2023 — 2027 роки

22 лютого на постійній комісії обласної ради з питань освіти, науки та культури розглянули хід реалізації та внесення змін до Стратегії розвитку освіти Полтавської області на 2023 — 2027 роки.

У роботі комісії, під головуванням Олега Діденка, взяли участь перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, директор Департаменту освіти та науки Полтавської ОВА Євген Кончаковський, депутати обласної ради.

За інформацією Євгена Кончаковського, нині в області функціонує 503 заклади загальної середньої освіти, у 95% з них є можливість організувати роботу офлайн або змішаному форматі.

«100% закладів загальної середньої освіти охоплено освітніми інформаційними системами. Це — електронні журнали, електронні щоденники, забезпечено безпаперовий обіг 14 основних документів. Не в усіх закладах — 14, проте від 5 до 9 впроваджують», – розповів директор Департаменту освіти та науки Полтавської ОВА.

Також додав, що п’ять закладів освіти у межах проєкту DECIDE отримали гранти на облаштування укриттів, щоб під час повітряних тривог не переривати освітній процес наскільки це можливо.

Євген Кончаковський представив проєкт внесення змін до Стратегії розвитку освіти Полтавської області на 2023 – 2027 роки. У проєкті передбачено можливість моніторингу освітніх втрат та розривів, підготовку та супровід педагогічних працівників в межах впровадження старшої профільної школи, створення в закладах освіти середовища формування національної та громадянської ідентичності.

«Стратегічні цілі та зміни в операційних цілях вносимо відповідно до вимог законодавства у сфері освіти та вимог наших партнерів — українсько-швейцарського проєкту DECIDE. Також просимо доповнити стратегічною ціллю — в закладах освіти ефективно впроваджується військово-патріотичне виховання», – додав він.

Після тривалих обговорень члени постійної комісії погодили проєкт рішення «Про внесення змін до Стратегії розвитку освіти Полтавської області на 2023 – 2027 роки».

Перейти до вмісту