Refresh

This website np.pl.ua/2023/12/za-den-676-batonchykiv-u-myrhorodi-volontery-hotuiut-enerhetychni-batonchyky-dlia-zsu/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

“За день – 676 батончиків”: у Миргороді волонтери готують енергетичні батончики для ЗСУ

Волонтери Гончаренко центру в Миргороді щотижня готують по кількасот енергетичних батончиків для українських воїнів. Лише за останній місяць вдалося приготувати 1300 таких батончиків, які вже відправили військовим.

“Вже 8 місяців ми щопонеділка зустрічаємося в Гончаренко центрі та готуємо енергетичні батончики для наших військових. До нас долучаються абсолютно різні за віком та фахом люди, але всі вони об’єднані одним бажанням — бути корисними для наших захисників. У листопаді нам вдалося встановити своєрідний “рекорд”: за один день ми виготовили аж 676 батончиків”, — коментує директорка центру Інна Ковальська.

Як зазначають організатори, виготовлення таких снеків надзвичайно корисна річ — це і забезпечення енергією, і своєрідний резерв харчування і мобільність, адже їх легко переносити та споживати на ходу.

“Розпочалося все завдяки волонтерці Оксані Зуй. Спочатку вона проводила кулінарні майстер-класи на базі простору, а згодом власноруч розробила рецептуру поживних перекусів для бійців та запропонувала масштабувати виробництво в освітньо-культурному центрі”, — додають у просторі.

Виготовлені у центрі батончики можуть зберігатися до 6 місяців. Готову продукцію передають волонтерами, які їдуть до лінії фронту, бійцями, які повертаються з відпусток, а частину директорка простору передає особисто під час поїздок на схід.

“Ми часто отримуємо теплі відгуки від військових. І це найприємніше для волонтерів: почути від бійців про смак та користь від переданої продукції. Рецептура виготовлення батончиків доволі проста, але містить особливий інгредієнт — безмежна любов, з якою вони зроблені”, — додає директорка простору.

Долучитися до виготовлення енергетичних батончиків для воїнів Сил оборони можуть всі охочі: або брати участь безпосередньо у приготуванні батончиків, або «задонатити» продукти, завітавши до Гончаренко центру Миргород (вул. Незалежності, 7 чи зателефонувавши за номером +38(067) 276-15-13).

Довідково: Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього. Важлива складова проєкту – платформа Гончаренко Центр. Онлайн, що пропонує безкоштовні уроки іноземних мов для всіх охочих.

Перейти до вмісту