Refresh

This website np.pl.ua/2023/12/naukovtsi-stvoryly-tekhnolohiiu-iaka-zakhyshchaie-holos-vid-pidrobky-shtuchnym-intelektom/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Науковці створили технологію, яка захищає голос від підробки штучним інтелектом

Новий інструмент AntiFake, розроблений інженерами зі США, призначений для захисту запису голосу від копіювання алгоритмами ШІ. Ця технологія стає одним із перших методів запобігання незаконному створенню та використанню діпфейків голосу.

Джерело: 24 техно.

Існують методи визначення підроблених голосів, створених програмами для діпфейків, але AntiFake використовує новий підхід. Суть методу полягає в ускладненні систем ШІ для зчитування ключових голосових характеристик із записів голосу.

“Цей інструмент використовує метод ШІ, який спочатку був частиною арсеналу кіберзлочинців, а тепер ми використовуємо його для захисту від них. Ми вносимо дрібні зміни в записаний аудіосигнал, спотворюючи його або збурюючи трохи, щоб це було непомітно для слухача, але для систем ШІ це буде зовсім інший звук”, – пояснив один із винахідників технології, Чжан Нін з Університету штату Вашингтон у Сент-Луїсі.

Це означає, що навіть якщо ШІ зможе виконати підробку, вона буде звучати абсолютно не так, як оригінал.

 

 

фото: ілюстративне.


 

Перейти до вмісту