Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині за програмою реімбурсації укладено договори з 66 аптечними закладами, – Віктор Лисак

У Полтавській області за програмою реімбурсації укладено договори з 66 аптечними закладами за напрямами: “Доступні ліки”, на інсулін безоплатний або з доплатою/нецукровий діабет, для лікування розладів психіки та поведінки, хвороби Паркінсона й на імуносупресивні препарати. Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОВА Віктор Лисак.

Джерело: Полтавська ОВА.

Віктор Лисак зауважив, що в межах госпітального округу сформовані “маршрути пацієнтів”, шляхи транспортування бригадами екстреної медичної допомоги пацієнтів за пріоритетними напрямками: із гострим коронарним синдромом, гострим мозковим інсультом, при пологах, із гострою хірургічною патологією, із травматичними ушкодженнями, гострою гінекологічною, інфекційною патологіями, із гострими психічними розладами та пацієнтів дитячого віку. Враховано візуалізацію зон доїзду – 60 хвилин.

“За програмою державних гарантій медичного обслуговування населення торік в області надано послуг на загальну суму 5,3 млрд грн. Регіон посідає 10 місце за обсягами укладених договорів і проведених виплат. Цього року в області укладено 229 договорів зі 140 надавачами медичних послуг на загальну суму понад 5 млрд грн”, – зазначив Віктор Лисак.

Також поінформував, що у 2023 році до програми “Доступні ліки” включено нові напрями: з січня – на відшкодування за імуносупресивні препарати, з липня – за тест-смужки для інсулінозалежних та з вересня – за знеболювальні препарати для паліативних хворих.

Перейти до вмісту