Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині працівники ДСНС перевірятимуть готовність пляжів до купального сезону

На початку червня працівники ДСНС перевірятимуть органи виконавчої влади місцевого самоврядування на підготовку до купального сезону.

Про це розповів заступник начальника ГУ ДСНС у Полтавській області Володимир Гришанін під час брифінгу 26 травня.

“Відповідно до плану основних заходів цивільного захисту на 2023 рік передбачено перевірку протягом травня-червня органів виконавчої влади місцевого самоврядування щодо готовності до купального сезону. Ми будемо звертати основну увагу на облаштування місць, наявність рятувальних постів, на наявність рятувальників від 2 до 3 людей на кожному пості. Це питання десь з 1 червня ми почнемо опрацьовувати”, – зазначив Володимир Гришанін.

Він розповів про те, що у травні на водних об’єктах Полтавської області вже загинуло 6 людей. Для порівняння, минулого року в цей місяць на воді загинула одна людина.

“У травні 2023 року найбільш прикрий випадок стався 11 травня на території Решетилівської громади на річці Псел. Під час риболовлі загинуло одночасно дві особи. Це батько та син. Майже всі зазначені випадки відбулися в процесі риболовлі, поза межами спеціально облаштованих для купання місць. Загалом, з початку року, на території області загинуло 14 осіб”, – розповів заступник начальника ГУ ДСНС у Полтавській області.

ДСНС України у Полтавській області проводить комплекс заходів для мінімізації прикрих випадків на воді. Загалом на Полтавщині визначено 38 місць масового відпочинку населення на воді, з них 24 мають у володінні пляжі.

“3 метою забезпечення охорони життя людей на водних об’єктах, всім керівникам громад Полтавської області було направлено листи щодо затвердження місцевими комісіями ТЕБ та НС переліку визначених місць масового відпочинку людей на водних об’єктах в межах компетенції по території області, а також прохання розглянути питання щодо вжиття вичерпних заходів по забезпеченню безпеки громадян на воді та мінімізації виникнення небезпечних подій протягом купального сезону 2023 року”, – додав Гришанін.

Рятувально-водолазні служби з початку року провели 78 обстежень дна акваторії. Перевіряли і місця стихійного відпочинку людей. Крім цього, фахівці проводять рейди біля водойм, заняття з школярами, а плавці-рятувальники навчаються на спеціальних курсах.

Володимир Гришанін наголосив, що найбільше людей гине під час купання у непристосованих та не обладнаних для купання місцях, де відсутні рятувальні пости. 

За його словами категорично заборонено:

– купатися в місцях, які не визначені місцевими органами виконавчої влади та не обладнані для купання людей;

– запливати за межу купання на акваторії, яку огороджено буйками;

– заборонено залізати на технічні та попереджувальні знаки, буї та інші предмети; не використовуйте рятувальні засоби не за призначенням;

– стрибати у воду зі споруд, не пристосованих для цього, і в місцях де невідома глибина та стан дна;

– розпивати спиртні напої та купайтеся у нетверезому стані;

– залишайте без нагляду дітей.

 

Перейти до вмісту