Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Дітям Героя України з Полтавщини Сергія Міщенка передали нагороди батька

31 березня у Зінькові “Хрестом бойових заслуг” та орденом ” За мужність” полеглого воїна молодшого сержанта Міщенка Сергія передали його дітям. Нагороди вручили майор Дмитро Власов – заступник командира дивізіону та Казнірук Всеволод офіцер управліня військової частини, в якій проходив військову службу “винищувач танків”.

Про це повідомили у Полтавському обласному ТЦК та СП.

Сергій Міщенко народився 21 травня 1974 року у місті Зіньків на Полтавщині.Середню освіту здобув у Проценківській середній школі. У дитинстві мріяв стати військовим. Протягом 1991—1993 років служив у лавах Національної гвардії України у Кривому Розі. Потім одержав юридичну освіту та працював у Опішнянському підрозділі міліції. Займався підприємницькою діяльністю у сфері будівництва у партнерстві з братом Євгеном, мав власну бригаду будівельників.
З перших днів повномасштабної війни пішов служити у Збройні сили України.
Молодший сержант Сергій Міщенко з позивним «Бугор» обіймав військову посаду командира відділення взводу протитанкових ракетних комплексів 87 протитанкового дивізіону 45 окремої артилерійської бригади Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних сил України. Брав участь у бойових діях за Київ, у боях поблизу Барвінкового, біля сіл Вірнопілля, Бражківки Харківської області.
Побратими його називали «винищувачем танків». Всього на рахунку Сергія Міщенка 35 одиниць знищеної російської військової техніки. Під час одного з боїв він уразив 7 одиниць військової техніки російських військ, зокрема, чотири танки.
Загинув молодший сержант Міщенко 1 грудня 2022 року у с. Ковалівка Сватівського району Луганської області під час бойового завдання.
Прощання з полеглим воїном відбулося 7 грудня 2022 року у Полтаві. Похований на центральному кладовищі міста Зінькова.
Командування подавало Сергія Міщенка на звання Героя України ще за життя, проте звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” було присвоєне йому вже посмертно – 23 лютого 2023 року.

Вічна слава і вічна пам’ять полеглим українським воїнам! Висловлюємо співчуття родині полеглого воїна.

 

Перейти до вмісту