Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві вшанували пам’ять скульптора Святослава Пашинського, який загинув на війні рік тому

У дитячій художній школі відкрили виставку учнівських робіт і творчих робіт педагога та викладача Святослава Пашинського. Мистецький захід присвятили пам’яті про видатного кераміста, який загинув на війні з росіянами рік тому.

Про це повідомили у Полтавській міській раді.


У дитячій художній школі Станіслав Пашинський викладав з 2003 року. Він боронив свою Батьківщину двічі. Спочатку у 2014-2015 роках він захищав незалежність і територіальну цілісність України на Сході нашої держави. А з початком повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року Святослав відразу пішов до військкомату та знову став на захист рідної землі. У бою на території Запорізької області 26 березня 2022 року він загинув.

Станіслав Пашинський був митець, скульптор, кераміст, лауреат щорічної міської премії імені Миколи Ярошенка, член Національної спілки художників України. Він дуже любив працювати з глиною, використовував різні техніки, експериментував з різними матеріалами, міг поєднати абсолютно несумісні текстури.

Нині його роботи зберігаються в Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського та Полтавському художньому музеї (галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка.

 

 

Фото: Полтавська міська рада

Перейти до вмісту