Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині відкрили виставку художниці Ніни Унтило

8 березня в Миргородському літературно-меморіальному музеї Давида Гурамішвілі відкрилася персональна виставка знаної миргородської художниці Ніни Григорівни Унтило.

2023 рік для художниці ювілейний, влітку вона відзначатиме поважну дату – 80 років з дня народження. На цей рік майстринею пензля заплановано кілька авторських виставок, і перша з них відкрилася у музеї Давида Гурамішвілі, саме там, де 36 років тому, у 1987 році, відбулася її перша персональна виставка.

 

В експозиції представлено 85 робіт, переважна більшість яких створені в техніках олійного та акварельного живопису. Серед експонованих робіт – 3 автопортрети в різних техніках, 2 ранні копії з картин видатних художників, близько 20 пейзажів, все ж інше – це квіткові композиції.

На виставці, окрім робіт Ніни Григорівни, також представлені творчі роботи її сина – Ігора Миколайовича – майстерно виконані декоративні різьблені дошки.

Окрасою урочистостей став зворушливий спів неперевершеної Світлани Коваленко, викладача Миргородської мистецької школи ім. А. П. Коломійця у супроводі фортепіано (концертмейстер – Лариса Шевченко) та бандури (виконавиця – учениця ММШ Маргарита Васьковська).


На завершення творчої зустрічі прозвучали рядки з вірша миргородської поетеси Лариси Гараган, присвячені Ніни Унтило. 

Музейники запрошують миргородців та гостей міста відвідати виставку, яка експонуватиметься до 6 квітня. Музей працює щодня, крім понеділка, з 9 до 17 години, без перерви.

 

Фото: літературно-меморіальний музей Давида Гурамішвілі

Перейти до вмісту