Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині у 2023-му передбачено 3,3 млн грн на реабілітацію дітей з інвалідністю, – Людмила Корнієнко

У 2023 році передбачено з державного бюджету 3,3 млн грн на забезпечення реабілітаційними послугами 160 дітей з інвалідністю

Про це 20 березня на апаратній нараді директор Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОВА Людмила Корнієнко.

Вона зазначила, що у 2022 році реабілітаційні послуги отримали 150 дітей з інвалідністю. Обсяг державного фінансування — 3,1 млн грн.

“В області проживає 71 тисяча осіб з інвалідністю, з них 5,5 тисяч — діти. Минулого року вперше звернулися 433 сім’ї, де дітям вперше встановили інвалідність. Крім того, минулоріч на облік взяли 398 сімей вимушених переселенців, в яких виховують дітей з інвалідністю. Тобто, на сьогодні 5 490 сімей одержують державну соціальну допомогу”, – розповіла Людмила Корнієнко.

Директор Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОВА наголосила, що у 2023 році реабілітаційні послуги отримають 160 дітей.

“На поточний рік передбачено 3,3 млн грн, що дасть можливість провести реабілітацію 160 дітям. Про те, на сьогодні в області потребують реабілітації 1520 дітей з інвалідністю. Завдяки спільній роботі з виконкомами у Полтавській, Кременчуцькій, Миргородській, Лубенській, Гадяцькій громадах створені та діють Центри комплексної реабілітації. Завдяки створеній мережі центрів реабілітації в області минулого року вдалося провести реабілітацію ще 1200 дітей з інвалідністю”, – пояснила Людмила Корнієнко.

Перейти до вмісту