Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Кіберполіція у співпраці з ПриватБанком викрила групу шахраїв на Полтавщині

Кіберполіція Полтавської області у співпраці зі службою безпеки Приватбанку викрила шахраїв, які привласнили мільйон гривень, видаючи себе за працівників банку. Серед постраждалих були переважно особи старшого віку.

Схему створили двоє полтавців: вони представлялися співробітниками банку та переконували постраждалих, що доступ до їхніх рахунків отримали шахраї, і для блокування підозрілих операцій просили назвати номер, CVV-код, PIN-код та термін дії картки.

Далі зловмисники “прив’язували” отриману інформацію до платіжних систем та з використанням технології NFC знімали готівку в банкоматах, попередньо дізнавшись у громадян код-підтвердження.

Зловмисники затримані, їм оголошено підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, яка передбачає до восьми років позбавлення волі.

ПриватБанк  нагадує, що передача особистих даних третім особам, тим більше через відкриті канали, несе потенційну загрозу використання цих даних шахраями. Користуйтесь лише офіційними сайтами та каналами отримання інформації від банку.

Перейти до вмісту