Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Олександр Педан і ЮНІСЕФ зустрілись зі школярами Кременчука

Телеведучий у межах ініціативи ЮНІСЕФ “Спільно до навчання”, реалізованої разом із ГО UMind, провів для місцевих учнів НеЛекції на теми мінної безпеки, ментального та фізичного здоров’я і важливості освіти зокрема. Близько чотирьохсот учнів і батьків Одеси прийшли на зустріч із телеведучим Олександром Педаном.

За сумісництвом громадський діяч і автор освітніх проєктів за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) завітав у Кременчук Полтавської області з метою проведення НеЛекцій, на яких підіймав актуальні та важливі сьогодні питання в галузі шкільної освіти.

“Кожна дитина, навіть у сьогоднішніх умовах, повинна мати доступ до якісної і безпечної освіти, — переконаний Мурат Шахін, голова представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. — Важливо обрати зручний для себе формат навчання — офлайн, онлайн чи змішаний. З цим меседжем команда проєкту власне і їде до школярів і їхніх батьків. Ми хочемо донести, що, навчаючись, діти не лише отримають базові знання з географії, історії чи образотворчого мистецтва. Навчання дасть їм набагато більше — острівок безпеки, який був у них до повномасштабної війни, підтримку, спілкування з однолітками та фізичну активність”.

“Ми назвали наш захід фаново НеЛекції, тому що вони першочергово були організовані для дітей. Це освітній захід, але без жодного домашнього чи контрольного завдання. Ми акцентували увагу на таких важливих сьогодні темах, як безпека під час повітряних тривог і мінна безпека, важливість навчання та зручні для цього формати, вакцинація, ментальне та фізичне здоров’я учнів. А зафіналили наші НеЛекції квестом, на якому школярі мали змогу засвоїти інформацію в ігровій формі”, — розповідає Олександр Педан.

Телеведучий ділиться, мета заходів – створити майданчики для комунікації між учнями, їхніми батьками та представниками освіти. Бо крім частини НеЛекцій для дітей, була проведена і дискусійна частина для дорослих.

“Як батько, я свідомий того, що сьогодні існує чимало сумнівів, хвилювань і запитань. Як школа буде освітлювати бомбосховище, якщо при повітряній тривозі вимкнуть світло? Що робити з домашніми завданнями в темряві? Як відбуватиметься і чи відбуватиметься навчання взимку? Всі ці запитання батьки мали змогу поставити безпосередньо представникам освіти на дискусійній частині заходу, яку ми провели після НеЛекцій”, — каже Олександр Педан.

Кременчук став одним із тринадцяти міст, куди завітає телеведучий в межах проєкту “Спільно до навчання”. Попереду ще Олександрія, Кропивницький, Полтава, Дніпро, Миргород та Київ, позаду Рівне, Луцьк, Львів, Хмельницький, Вінниця, Одеса. З ціллю безпеки заходи не анонсують, але охочі відвідати їх  можуть звертатися за детальнішою інформацією до місцевих департаментів освіти.

Проєкт реалізує ГО UMind у рамках СПІЛЬНО — програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) для підтримки сімей з дітьми, які постраждали від війни. Програма СПІЛЬНО об’єднує зусилля ЮНІСЕФ з урядом, місцевими органами влади, громадським сектором та бізнес-партнерами заради кожної дитини в Україні.

Перейти до вмісту