Ви тут:
Кримінал Суспільство 

Депутату держдуми рф повідомлено про підозру, — Офіс Генпрокурора

Депутату Державної думи федеральних зборів рф, уродженцю Маріуполя, повідомлено про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 110-2 КК України).

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

Підозрюваний взяв участь у голосуванні за прийняття до складу рф Луганської, Запорізької, Донецької та Херсонської областей.

За даними слідства, депутат рф періодично відвідував тимчасово окуповані території України, які знаходились під контролем збройних сил рф і терористичної організації «днр».

Також він неодноразово передавав військове та інше обладнання для використання у боротьбі зі Збройними Силами України. Крім того, підозрюваний сприяв у захопленні окупантами міста Маріуполь.

У ході досудового розслідування у нього виявлено 11 об’єктів нерухомості у Києві.

Наразі до суду направлено клопотання щодо накладення арешту на це майно.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління Головного управління Нацполіції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Фото: Офіс Генпрокурора

Перейти до вмісту