Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У громадах Полтавщини для вимушених переселенців проводять тренінги

На Полтавщині для мешканців сільських громад – як місцевих, так і внутрішньо переміщених осіб ГО “Перспектива” організовує інтеграційні заходи в рамках проекту “Розбудова соціального капіталу громадських ініціатив в українських регіонах”, який реалізується Київським Діалогом за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Для цього заручилися підтримкою місцевих органів влади, комунальної установи «Агенція місцевого розвитку територіальних громад Полтавського району» та кваліфікованих тренерів, пише prostir.ua.

Зокрема, проведено тренінги з домедичної допомоги на такі теми:

Початковий алгоритм дії при наданні першої невідкладної допомоги;

Серцево-легенева реанімація (СЛР);

Рани та кровотечі;

Допомога при утопленнях та судомах;

Обструкція верхніх дихальних шляхів.

Заняття поєднували теорію – загальні правила та застереження і практичні відпрацювання – кожен учасник відпрацював техніку серцево-легеневої реанімації на спеціальному тренажері, потренувався зупиняти кровотечу з накладанням бандажу та джгута.

“Наше завдання – допомогти ВПО швидше адаптуватися в нових громадах та посилити взаємодію між органами місцевого самоврядування, ВПО та місцевою спільнотою заради розбудови позитивного миру в українських громадах”, – розповіла голова правління ГО “Перспектива”, керівниця проєкту “Київський діалог” у Полтавській області Юлія Попова.

“Тренінги подібного роду користуються величезним попитом серед жителів сільських територій з кількох причин. По-перше, їм до цього часу не випадало такої можливості безкощтовно пройти корисні і цікаві навчання. А по-друге, під час занять учасники в невимушеній обстановці краще знайомляться один з одним, обмінюються враженнями, що сприяє соціальній згуртованості громади” – зазначила заступник голови Нехворощанської сільської ради Ольга Хоменко.

Під час кейс-стаді “Інтеграція ВПО спільними зусиллями”  учасники дізналися, як вирішувати конфліктні ситуації; що робити, коли вас слухають, але не чують (мистецтво ведення діалогу); що таке фейк, маніпуляція та дезінформація; де шукати перевірені джерела інформації для ВПО.

В цілому кейс-стаді сприяє більшій інформованості та активності людей, які можуть об’єднуватися, взаємодіяти заради скорочення нерівності, досягнення соціальної толерантності. Зокрема, учасники навчилися:

працювати з критичною інформацією, розпізнавати фейки та дезінформацію і приймати обґрунтовані рішення без маніпуляцій;

бачити ситуацію «чужими очима», ставити себе на місце іншого, навчилися вести продуктивний діалог і вирішувати конфліктні ситуації;

уникати стереотипів та мови ворожнечі.

Матеріали підготовлено у рамках проєкту Київський Діалог: Створення в українських регіонах соціального капіталу для громадських ініціатив, орієнтованих на реформи, що реалізується німецькою ГО «Європейський Обмін» та Міжнародним Фондом «Відродження» у партнерстві з ГО «Перспектива» за фінансової підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини.

Перейти до вмісту