Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Понад 91 млн грн отримають мешканці Полтавщини у рамках обласної Програми соцзахисту населення

У рамках 33 напрямів Програми соцзахисту населення Полтавщини із загальним обсягом фінансування на рівні понад 91 мільйон гривень, соціальним захистом охоплено понад 36 тисяч мешканців області з-поміж уразливих категорій населення.

Про це повідомила директорка Департаменту соціального захисту населення Людмила Корнієнко.

З урахуванням вимог воєнного часу та нових завдань, напрями та заходи Програми постійно розширюються та доповнюються забезпечуючи її актуальність та потребу.
Одним із пріоритетних напрямів програми є адресна підтримка Захисників і Захисниць України та членів їх сімей, яка забезпечується, як шляхом виплат грошової допомоги та надання інших державних соціальних гарантій.

Станом на 01.11.2022 року з обласного бюджету за цим напрямом проведено виплату грошової допомоги та пільг на загальну суму 17,8 млн. грн., яка спрямована:

  • членам сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, а також ветеранів війни з-поміж учасників АТО/ООС, воїнів-інтернаціоналістів;
  • особам, які отримали поранення під час захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України;
  •  загиблим (померлим) та постраждалим цивільним особам внаслідок бомбардувань, авіаударів та інших ушкоджень в період військового стану в Україні.

 

Також не менш важливим є забезпечення надання грошової допомоги, згідно з встановленими статусами, а саме:

  • вдовам учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС;
  • сім’ям з дітьми, які мають інвалідність пов’язану з наслідками Чорнобильської катастрофи – на сьогодні це майже 1700 отримувачів на загальну суму понад 5 млн.грн.

 

Департаментом соціального захисту населення забезпечено всі необхідні розрахунки, для того, щоб майже 700 сімей, які мають в своєму складі дітей з інвалідністю підгрупи А отримали в грудні 2022 року грошову допомогу в рамках Програми на загальну суму понад 2 млн.грн.

На сьогодні Комплексна програма соціального захисту населення Полтавської області є універсальним інструментом забезпечення місцевих соціальних гарантій, заходи якої буде продовжено і в наступному 2023 році.

Перейти до вмісту