Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

На Полтавщині працевлаштували 13,5 тисячі людей

За допомогою обласної служби зайнятості у січні-вересні 2022 року отримали роботу 13,5 тисячі осіб. Зокрема, працевлаштовані 12 тисяч зареєстрованих безробітних.

Про це повідомили в Полтавському обласному центрі зайнятості.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) працевлаштовані 189 безробітних: із них 22 особи недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та 167 – працевлаштовані суб’єктами малого підприємництва в пріоритетних видах економічної діяльності.

Участь у громадських та інших оплачуваних роботах тимчасового характеру за 9 місяців року взяли 2,3 тисячі осіб. За направленням служби зайнятості у січні-серпні 2022 року 2,9 тисячі безробітних проходили професійне навчання.

Зокрема, 2 тисячі слухачів опанували нові професії або підвищили кваліфікацію у Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, у тому числі в Полтавському ЦПТО ДСЗ. 

26 громадян, старших 45 років, з метою кращої конкурентоспроможності на ринку праці, отримали ваучери для підвищення кваліфікації за спеціальностями «бджоляр», «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», «водій автотранспортних засобів».

Послугами Полтавської обласної служби зайнятості скористалися 51 тисяча людей, які шукали роботу. Із них 44,3 тисячі – мали статус зареєстрованого безробітного. Від 4,1 тисячі роботодавців загалом за цей період надійшло 18,1 тисячі пропозицій роботи.

Нагадаємо, на Полтавщині на обліку перебуває більше 13 тисяч безробітних

Перейти до вмісту