Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині презентували поштову марку “Гадяцьке сафарі”

16 вересня у Великобудищанській громаді на місці, де починалося гадяцьке сафарі, презентували першу поштову марку Полтавщини воєнного часу “Гадяцьке сафарі”. Вона повністю народна, бо ескізи створювали й обирали самі жителі області.

Власна поштова марка – ініціатива Полтавської ОВА, Полтавської обласної ради та обласної “Укрпошти”.

“Пам’ятаємо перші дні вторгнення рф на цю землю, як кожен захисник і патріот надсилали дані та координати російських окупантів. Наші військові з теробороною та місцевими жителями боролися з ворогом. А знищений російський танк яскраво демонструє, з чим зустрілися тут наші народні герої, тероборона та ЗСУ, коли на Полтавщину зайшло понад 300 одиниць ворожої техніки”, – розповів начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

“Хочу подякувати місцевим та голові громаді за те, що організовано зупинили ворога, самовіддано охороняли Полтавщину”, – зазначив голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

Ескіз поштової марки обирали шляхом народного голосування, в якому взяли участь майже 24 тисячі людей. За ескіз Олександра Бондаренка віддали близько 6 тисяч голосів.

Олександр Бондаренко – випускник, а нині викладач Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв імені Котляревського. Чоловік раніше створював логотипи, емблеми, а ось ескіз марки виготовляв вперше.

“Ідея марки виникла відразу ж, адже хотілося передати ті події, які відбувалися навесні. Кольори обрав невипадково. Адже червоний і чорний використовують в українській вишивці, це кольори, під яким воювала українська повстанська армія. На марці зображений військовий та мисливець, які є символом того, що військові та цивільні об’єдналися проти спільного ворога. Це символ незламності українського духу”, – розповів Олександр Бондаренко.

Як зазначив керівник обласної Укрпошти Юрій Набасов, поштову марку можна замовити онлайн або ж у будь-якому відділенні “Укрпошти”. До поштової марки буде подарунковий конверт і листівка. Виготовлятиметься марка “Гадяцьке сафарі” за проєктом “Власна марка”. Замовити подарункові марочні аркуші, конверти та листівки можна в обласній «Укрпошті» за посиланням.

Також нагородили обласними відзнаками трактористів Олексія Вовка та Володимира Іващенка, які спалили три танки “коктейлями Молотова”. До речі, Іващенко зараз у лавах ЗСУ на передовій.

Нагадаємо, “Гадяцьке сафарі” дало змогу залучити до правоохоронців та ЗСУ важливу техніку, озброєння. Насамперед, танки.


 

 

Перейти до вмісту