Ви тут:
Екологія Кримінал Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині поліція викрила браконьєра, який наловив риби та раків на понад 4,7 мільйона гривень

12 серпня в затоці Дніпра, поблизу однієї із човнових станцій у місті Горішні Плавні, виявили місцевого мешканця, який на човні здійснював незаконний вилов риби та раків. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Про це повідомили у поліції Полтавщини.

“Працівники слідчо-оперативної групи поліції, які прибули на місце події, попередньо встановили, що 52-річний місцевий мешканець з використанням алюмінієвого човна з двигуном, сіток та раколовки здійснював незаконний вилов риби та раків. За попередньою оцінкою представника екологічної інспекції, сума завданих правопорушником збитків державі складає понад 4,7 мільйона гривень. Наразі речові докази вилучені. Тривають слідчі дї”, – розповів заступник начальника поліції Полтавщини Сергій Рекун.

За даним фактом підрозділом дізнання поліції, під процесуальним керівництвом Горішньоплавнівського відділення Кременчуцької окружної прокуратури, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання – до трьох років обмеження волі.

Також за порушення правил навігації стосовно правопорушника винесено постанову за статтею 117 (Порушення правил користування річковими і маломірними суднами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Фото: поліція

Перейти до вмісту