Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

У школах Полтавщини запроваджуватимуть електронну систему управління

У Полтавській області будь-яка школа може підключитися до електронної системи “Моя Школа”. Безкоштовно на час війни.

Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

“Підписання цього меморандуму дуже важливе для нас. В умовах постійних ракетних атак з боку росії, батьки не згодні водити дітей до школи. За результатами опитування, 75% батьків бажають, щоб в умовах війни навчання в школах було дистанційним. Це складний процес: має бути інтернет, усі технічні засоби і якісна платформа в усіх закладах освіти. Їх на Полтавщині 533, – розповів Дмитро Лунін. – Тому Полтавська адміністрація почала шукати електронні платформи, які б спростили роботу системи освіти та забезпечили якісне дистанційне та стаціонарне навчання. Головне, щоб електронна платформа вирішувала проблеми усіх учасників процесу, була функціональною для вчителів, зручною і корисною для учнів”.

Спілкування, онлайн-уроки, оцінки, домашні завдання, матеріали, розклад, плани для вчителів, контроль успішності дитини, спілкування з класними керівниками й десятки інших зручних опцій. Усе зберігається в одному місці, до якого є доступ з будь-якої точки світу, в будь-який час і з будь-якого пристрою.

До речі, систему “Моя Школа” вже три роки використовують усі школи Миргорода.

Директор ТОВ “АЙТІ ПРО” Анна Суржа, зазначила, що дана система буде впроваджуватися поступово в усіх школах, щоб заклади могли адаптуватися і прийняти нововведення.

“Те що ви тримаєте оборону в тилу, для нас дуже важливо. Більшість наших спеціалістів залишаються на території Полтавської громади, тож наша співпраця буде тісною і географічно. Наші співробітники максимально забезпечують роботу всіх навчальних закладів, обслуговування користувачів, незважаючи на обставини. Головна мета – запевнити освітні заклади, що вони можуть використовувати єдиний ресурс, не зважаючи на місце знаходження. При цьому не треба витрачати час на носіння журналів, щоденників, планів. Усе це зберігатися в одному місці, до якого є доступ з будь-якої точки світу та в будь-який час”, – розповіла  Анна Суржа. 

Програмний комплекс “Моя Школа” рекомендований до використання Міністерством освіти і науки України, має позитивний висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи щодо її відповідності вимогам законодавства для учнів та педагогів, експертний висновок про відповідність комплексу засобів захисту інформації усім нормативним та технічним вимогам щодо захисту інформації тощо.

Дана платформа адаптована до вимог сучасної української освіти та є легкою і зручною у використанні, працює на будь-якому електронному пристрої з підключенням до мережі інтернет через веб-браузер. У системі передбачено функціонал дистанційної освіти із проведенням віртуальних уроків. Разом із ним школа отримує повний безкоштовний Microsoft Office 365 for Education з додатковим місцем на диску Microsoft One Drive.

Продукт уже не перший рік працює в різних куточках України. Зокрема результативність впровадження даної системи демонструє трирічна робота у всіх школах Миргорода.

Заступник голови Полтавської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Ігор Панченко подякував партнерам за можливість використовувати сучасні технології в закладах освіти безкоштовно, враховуючи військовий стан.

“Полтавщина є лідером реформ. У нинішній ситуації для нас важлива безпека дітей в навчальному процесі. Завдяки впровадженню цифрових технологій ми зможемо забезпечити дистанційне навчання. Область готова до цього. 100% закладів забезпечені інтернетом. Понад 70% мають швидкісний інтернет. Це один з найкращих показників по Україні. Також 100% вчителів приєднані до платформи «Всеукраїнська школа онлайн». 9,5 тис освітян пройшли навчання з цифрової грамотності та отримали відповідні сертифікати. Це також лідерська позиція серед всіх регіонів України”, – сказав Ігор Панченко. 

Робота з системою розпочнеться в стислі строки, щоб почати підготовку до нового навчального року і використання системи відповідно до алгоритму розробленого працівниками Департаменту освіти і науки та CDTO.

Фото з фейсбук-сторінки Дмитра Луніна

Перейти до вмісту