Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

“Людина без недоліків”: ексфутболісти розповіли про загиблого на війні колишнього гравця “Ворскли”

Ексзахисник полтавського клубу Сергій Баланчук загинув під Бахмутом.

Як повідомляє 24 футбол, його колишні одноклубники вважали його особливим.

«Розумний, освічений, інтелігентний – це все про Сергія. Людина просто не мала злості у собі, виключно добро і позитив. У нас в юнацькій команді Динамо існувала своєрідна четвірка друзів: Баланчук, Ващук, Шовковський і Федоров. Баланчук першим потрапив у головну команду. Він володів хорошою дистанційною швидкістю, мав чудову ліву ногу. Знаєте, переважно крайки є за своєю суттю бігунками. Ми грали в Анатолія Крощенка за схемою 4-3-3 і тренер Сергія використовував, як універсала, який міг закрити не лише свій лівий фланг, а й протилежний і навіть у центрі зіграти. Бачите, як буває – Бог наділив Сергія не тільки футбольними талантами, а й інтелектом та світлою головою за межами поля», – розповів Олександр Венглинський.

«Сергій був не просто моїм другом та одноклубником у Динамо та Ворсклі. Він – хресний батько мого сина. Наша сім’я не може пережити цю трагедію і зрозуміти, що його більше немає. У серпні в мого сина день народження – він не розуміє, чому хрещений не прийде до нього у гості. Це жахлива втрата.
Ми постійно контактували і зідзвонювалися. Після походу у ЗСУ зв’язок був нестабільним, ми спілкувалися рідше. Пригадую, як Сергій повідомив мені, що йде добровольцем на війну. Це було його бажання. Коли він вперше пішов у військкомат, йому відмовили. Сказали, що поки у цьому немає потреби. А з другої спроби таки взяли», – розповів колишній тренер «Кременя» Олександр Головко.

Нагадаємо, Баланчук загинув під містом Бахмут Донецької області внаслідок ворожого артилерійського обстрілу.

Перейти до вмісту