Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Магнітні бурі у липні: на що очікувати і як захистити здоров’я

У липні буде кілька магнітних бур різної сили. Їх очікується три — дві середньої інтенсивності та одна досить сильна.

Спалахи на Сонці спричиняють не лише яскраві ефекти ― відбувається елетромагнітні збурення. Електромагнітні хвилі від вибухів досягають Землі разом із часткою радіації. Виникають збурення геомагнітного поля планети. Простою мовою це явище називають магнітна буря. Вони здатні впливати на живі організми та на деякі чутливі електронні прибори, пише STB.UA.

Графік магнітних бур на липень

8-11 липня;

14-20 липня;

27-30 липня.

Як справлятися з поганим самопочуттям

Для визначення причин поганого самопочуття необхідно звернути увагу, чи є у людини хронічні захворювання. Люди зі свіжими та застарілими травмами, із хворобами опорно-рухового апарату, судинної та ендокринної систем, хронічними захворюваннями нервової та травної систем можуть відчувати ефекти від змін клімату, в тому числі від магнітних бур. Якщо ви впевнені, що це на вас впливає, необхідно готуватися у два етапи ― профілактику та лікування загострення. Іноді, дуже рідко, різкі зміни погоди можуть викликати загострення хронічних недугів.

Вести здоровий спосіб життя.

Встановити сталий режим дня.

Пити 1,5-2 літри води на добу.

Регулярно гуляти на свіжому повітрі.

Не конфліктувати.

Не планувати важливих справ чи далеких поїздок на час магнітних бурь.

Давати помірні фізичні навантаження для тонусу м’язів.

Якщо зустріч або поїздка необхідні ― мати при собі ліки, які приймаєте регулярно. У разі загострення виконувати всі вказівки лікаря.

Перейти до вмісту