Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

​У полтавському виші практикують арт-терапію для постраждалих від війни

Цикл тренінгів з арт-терапії Центр освіти дорослих у Полтаві, який четвертий рік працює у Полтавському університеті економіки і торгівлі за підтримки німецького фонду DVV International  анонсував іще на початку лютого 2022 року.

На 26 лютого було набрано групу на тренінг “Арт-терапія – лікування мистецтвом”.

А 24 лютого розпочалась широкомасштабна агресія рф в Україну. Відтак, подібні тренінги набули особливої актуальності. Про це в один голос заявили й учасники тренінгу “Сенсорно-моторне розвантаження при нервових напруженнях”, який пройшов в середині березня. Тоді ж було проведено  тренінги “Аудіальна терапія в екстремальних ситуаціях”, “Арт-терапія живописом при роботі з тривожністю”, “Пошук внутрішніх ресурсів за допомогою метафоричних ілюстрацій”, а в кінці місяця – “Інтуїтивне письмо та графіка в корекції тривожних розладів”.

Досить інтенсивно проходили тренінги з арт-терапії за березневою тематикою і в квітні.

Тренер Олена Манько  – сертифікований арт-терапевт, яка увесь цей час працювала зі слухачами, визначила так їх основні категорії: мешканці з різних міст, сіл України, які через війну були вимушені покинути свої домівки; місцеві жителі, які проживали у своїх помешканнях, але в яких виникло почуття провини саме у зв’язку з цим. Були і “втомлені волонтери”, які від початку війни своєю працею допомагають людям переносити труднощі воєнного часу.

У свою чергу слухачі вдячні тренерці за надзвичайно затишну атмосферу, в якій проходили заняття, за можливість відверто поділитися своїми переживаннями й радощами, підтримати один одного. Бо недарма ж говориться: “нерозділена радість – пів радості, а розділене горе – в половину легше”.

Фото – ПУЕТ 

Перейти до вмісту