Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Хоролі попрощалися з двома військовими, які загинули у війні з російськими окупантами

Хорольська громада провела в останню путь до Небесного легіону Героїв України своїх земляків – Юрія Гапулу та Дмитра Рябича, які служили разом і загинули в одному бою 6 травня.

Про це повідомили у Хорольській міській раді.

На центральній площі попрощалися із воїнами рідні, близькі, друзі, представники міської і районної влади, духовенства, військовослужбовці, бойові побратими.

Настоятель, митрофорний протоієрей Василь Симулик та протоієрей Василь Ліпший Петро-Павлівського храму Полтавської єпархії Православної Церкви України провели панахиду, відслуживши молебень за упокоєння душ загиблих воїнів світла.

Юрій Гапула народився 3 травня 1978 року в місті Хоролі. Тут закінчив Хорольську гімназію, агропромисловий коледж. У Полтавській державній аграрній академії здобув вищу освіту за спеціальністю «інженер-механік». Довгий час працював на Хорольському механічному заводі. З 2015 року присвятив себе військовій службі, приєднавшись до легіону українських захисників у зоні АТО.

З перших днів повномасштабної російсько-української війни Юрій та його син Владислав пішли на фронт добровольцями. Обоє потрапили до 81-ої окремої аеромобільної бригади десантно-штурмових військ ЗСУ. До останнього батько намагався вберегти свого сина, заступити від ворожого вогню. І він це зробив, але ціною власного життя… Раненого сина рятували бойові побратими і він прикрив їх собою. Захисники відчайдушно відбивали атаку противника при спробі захопити село Малинівку поблизу міста Гуляйполя Запорізької області. В результаті кривавої сутички з рашистами, яка сталася 6 травня, – багато загиблих і ранених. Син Владислав зараз бореться за життя у військовому госпіталі Вінниці. За три дні до смерті йому виповнилося 44 роки. 

Дмитро Рябич також загинув 6 травня при спробі відбити атаку оскаженілих ворогів під Малинівкою, які випалювали градами усе живе. Народився Дмитро 28 липня 1986 року в селі Хвощівці на Хорольщині, проживав у селі Куторжисі. Після закінчення Петракіївського НВК “школа-ліцей” здобув спеціальність кухаря у Хорольському міжрегіональному центрі. Працював у місцевому базовому господарстві будівельником.

Фото: Хорольська міська рада

Перейти до вмісту