Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині запрацювали пересувні відділення Укрпошти

Попри війну Укрпошта продовжує реформувати поштові послуги в селах і запроваджує пересувні відділення. Із початку воєнних дій вже 266 пересувних відділень Укрпошти почали працювати у 9 областях України.

Джерело: пресслужба Укрпошти

25 точок базування у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Львівській, Полтавській, Тернопільській, Хмельницькій та Харківській областях вже обслуговують 2600 населених пунктів. Тепер 1,3 млн жителів відділених сіл отримують всі необхідні послуги компанії.

Так, на початку травня понад 100 пересувних відділень почали працювати у шести областях. Мобільні бригади поїхали із Житомира, Рогатина на Франківщині, Монастириська на Тернопільщині, Новомосковська та Павлограда на Дніпропетровщині, Сколе і Турки на Львівщині, Дунаївців на Хмельниччині.

Раніше у квітні почали курсувати за маршрутами мобільні бригади Укрпошти із Бережан і Борщова на Тернопільщині, Жидачева, Червонограда й Самбора на Львівщині.

А у березні пересувні відділення почали обслуговування із Новгород-Волинського на Житомирщині, Буська і Дрогобича на Львівщині, Ярмолинець на Хмельниччині та Вінниці, Хмільника, Козятина на Вінничині, а також Первомайська на Харківщині. Пересувні відділення – це можливість жителям за місцем проживання отримати ширший спект послуг в майбутньому (цифрові та банківські послуги у кожному населеному пункті країни). А ще – виконувати соціально важливу функцію доставки пенсій та соціальних допомог, особливо на територіях, які тимчасово окуповані абло де проходять активні бої.

Наприклад, Укрпошта організовувала роботу пересувних відділень в Сумській обаласті через Полтавську дирекцію, а в Миколаївській, в час, коли велика частина області була окупована, через Кіровоградську. Така взаємозаміна не можлива, коли є лише стаціонарні відділення. А саме завдяки пересвувним відділенням Укрпошта чи не єдина компанія, яка змогла надавати послуги на всій території України з початку війни.

“Війна змінила багато планів, але ми не повинні спиняти започатковані раніше реформи, бо вони спрямовані на покращення роботи пошти і дозволять нам надавати ширший спектр послуг дял наших клієнтів. Особливої актуальності робота мобільних бригад Укрпошти набула саме зараз. Можливо, це не так відчутно у більш спокійних областях, проте в тих регіонах, де відбуваються активні бойові дії, роль пересувних відділень безцінна. Бо на автівках наші працівники привезуть пенсії або соцдопомоги чи у найвисокогірніші місцевості, чи найвіддаленіші села, де поруч зачинилися відділення банків. Також жителі тут же можуть отримати посилку, грошовий переказ, оплатити рахунки за комунальні послуги. А найголовніше — на щойно звільнених територіях, де відсутній інтернет та світло, завдяки пересувним Укрпошта може буквально на наступний день після дозволу військової адміністрації доставляти виплати пенсіонерам, продукти, ліки чи гуманітарну допомогу. Коли ми запускали пересувні відділення, звичайно, не готувалися до війни, але в нинішніх умовах – це найкращий із можливих варіантів, коли машина загрузилась, швидко доїхала до клієнтів, надала послуги і повернулася на точку базування, а не стоїть на одному місці під прицілом. Тож завдяки пересувним відділенням нині майже 1,3 млн жителів забезпечені найнеобхіднішими послугами. Тож як і планували — продовжуємо проєкт пересувних відділень, виконуючи найголовнішу місію – наші послуги отримають всі найвіддаленіші села України, а ще і звільнені території”, – відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Перейти до вмісту