Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві відбулась церемонія спецпогашення марки “Русскій воєнний корабль, іді … !”, яка відсьогодні вводиться в обіг

12 квітня у всіх обласних центрах України відбулось спецпогашення поштової марки “Русскій воєнний корабль, іді … !”. Відсьогодні ця марка вводиться в обіг по всій країні. 

У Полтаві спецпогашення відбулось на відділенні Укрпошти №11 (вул. Пушкіна, 43). Місію спецпогашення виконали начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін та керівник Полтавської філії АТ “Укрпошта” Юрій Набасов. 

“Символом українського спротиву став острів “Зміїний”. Ми пам’ятаємо, як це було в перші дні війни. Подвиг наших військових, які були на острові, і людини, яка започаткувала такий афоризм, став символом спротиву. Зараз по всій країні багато білбордів, одягу, де використовують цей вислів”, – прокоментував Дмитро Лунін. 

Укрпошта підготувала до випуску дві художні поштові марки з таким гаслом. Одну номіналом F (еквівалент 23 грн) – для оплати поштових відправлень по Україні, а другу номіналом W (еквівалент $1,5 США) — для оплати листів та листівок, що надсилаються закордон.

“Цю марку створили завдяки тій ситуації, яка зараз триває в Україні. Ця фраза стала лейтмотивом нашого супротиву. Один з наших бійців на острові Зміїний, вислухавши ультиматум російського військового корабля, дав свою відповідь. Раніше це було нецензурне слово, а зараз – вираження української позиції на те, що відбувається в нашій країні. Ця марка вийшла накладом близько мільйона. Макет марки обирався шляхом всеукраїнського голосування через соцмережі”, – розповів Юрій Набасов. 

Також до поштового випуску входить конверт.

Ескіз для поштової марки “Русский военный корабль, иди на#уй!” обрано за результатами народного голосування серед користувачів facebook та instagram. Найбільше голосів віддали за картину Бориса Гроха — за неї проголосувало 1 756 користувачів із 8 000 тих, хто долучився до голосування у facebook та instagram.

Перейти до вмісту