Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві цивільних навчають поводитися зі зброєю

У Полтаві проходять навчання цивільних людей щодо поводження зі зброєю. Під час занять розповідають базовий курс бойової підготовки, як надавати першу медичну допомогу. Займаються як дорослі, так і підлітки.

Про це повідомили у Полтавській ОВА.

“У Полтаві цивільних людей навчають поводитися зі зброєю. Зараз багато простих людей вчаться поводитися зі зброєю, надавати першу допомогу та проводити тактичну підготовку. Ми дамо відсіч ворогу й знищимо окупанта, який осмілиться прийти на Полтавщину. Разом переможемо! Слава Україні”, – наголосив начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

За словами керівника ГО “Центр спеціальної підготовки “Скіф” Сергія Чепіжного, тренування із навиків володіння зброєю відпрацьовують автоматі Калашникова. На групових заняттях цивільних також навчають прицілюванню, перезарядці магазину різним способами та з різних положень, переміщенню зі зброєю.

Полтавці зазначають, що вони хочуть навчитися захищати себе та своїх близьких від окупантів. На тренування приходять люди з досвідом а також ті, хто не тримав у руках зброю.

“Люди повинні бути готовими до різних ситуацій і розуміти, що треба робити в разі їх виникнення”, – сказав вихованець ЦСП “Скіф” Ярослав.

“Ми маємо вміти захистити себе, дітей і тих, хто поруч. Якщо фізично людина може тримати в руках зброю, вона повинна це робити”, – додала тренер із фітнесу Алла, яка також долучилася до навчань.

Фото: Полтавська ОВА

Перейти до вмісту