Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавщина отримала ШВЛ, ліки та медичні вироби для лікарень

4 квітня до Полтави прибула гуманітарна допомога від Благодійного фонду “Міжнародна Асоціація підтримки України”. Здебільшого, це вироби медичного призначення й медикаменти.

Про це повідомили у Полтавській обласній військовій адміністрації. 

“БО “Світло надії” звернулася за допомогою до Міжнародної Асоціації підтримки України. Вони дуже оперативно відгукнулися, швидко провели всі логістичні розрахунки і вже сьогодні змогли доставити до Полтави допомогу, якої так потребують люди”, – розповів представник БО “Світло надії” Дмитро Чикуров. 

Керівник Гуманітарного штабу області, заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Катерина Рижеченко подякувала представникам благодійної організації за допомогу.

“Сьогодні ми отримали вироби медичного призначення для реанімації, медикаменти, медичні матраци, простирадла, апарати штучної вентиляції легень загального користування. Є специфічні ліки, які застосовуються в певній ситуації”, – сказала Катерина Рижеченко.

Заступник головного лікаря ПОКЛ імені М.В. Скліфлосовського Олександр Олійник розповів, що отримані апарати ШВЛ можуть використовуватися в дорослій, дитячій практиці, в перинатальному центрі для породіль.

“Завжди працюємо для порятунку життів. Сподіваємося, з отриманням нової апаратури якість лікування буде на найвищому рівні, тому що нове обладнання завжди краще, ніж попереднє”, – зазначив Олександр Олійник.

Перейти до вмісту