Ви тут:
Суспільство Україна 

Виробник Байрактарів показав нові бойові безпілотники з українськими двигунами

Турецька компанія Baykar Makina, яка створила безпілотник Байрактар ​​(Bayraktar), показала прототип бойового БПЛА Kızılelma («червоне яблуко»). Перші польоти безпілотника заплановано на 2023 рік.

Джерело: ITC.UA

Ця нова Національна безпілотна бойова літальна система (MIUS) буде оснащена реактивним двигуном і, як очікується, зможе злітати й сідати на десантний флагманський корабель TCG Anadolu.

Baykar також працює над БПЛА Bayraktar TB3, який стане покращеною версією знаменитого Bayraktar TB2. І MIUS, і TB3 розширять можливості турецьких дронів для військово-морських операцій.

Безпілотний винищувач зможе виконувати безліч бойових дій, таких як стратегічні наступи, підтримка з повітря, ракетні удари, придушення та знищення ППО супротивника. Повністю автономний MIUS зможе нести ракети класу “повітря-повітря”.

Компанія у листопаді 2021 року підписала контракт з одним із провідних українських розробників «Івченко-Прогрес» на закупівлю двигунів для MIUS. За договором передбачалося, що компанія поставить турбореактивний двоконтурний двигун АІ-322Ф для дрона.

Двигун дозволить набирати велику робочу висоту та підіймати у повітря безпілотник вагою 5500 кг. При цьому переносити корисне навантаження зможе до 1,5 тонн. Запас польоту для АІ-322Ф – 5 годин, швидкість до 800 км/год.

Перейти до вмісту