Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині за добу ліквідували 24 пожежі на відкритій території: рятувальники закликають не палити суху траву

На Полтавщині за добу ліквідували 24 пожежі на відкритій території: рятувальники закликають не палити суху траву

За минулу добу на території Полтавської області рятувальники ліквідували 32 пожежі, з них 24 – на відкритій території. В результаті підпалів знищено близько 40 гектарів сухої рослинності. 

Про це повідомили у ГУ ДСНС України у Полтавській області.

Правоохоронні органи спільно з рятувальниками будуть виявляти паліїв та карати максимальними штрафами.  Відтепер навмисні підпали (зокрема, і сухої рослинності) розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна. 

У Державній службі з надзвичайних ситуацій пропонують громадянам забути про цю варварську практику випалювання усього зайвого, оскільки більшість рятувальників задіяні на ліквідації наслідків воєнних дій і порятунку людей.

Громадянам варто дотримуватись простих правил:

-Не будьте подібними до орків – не паліть траву і сміття;

-Допомагайте рятувальникам – не підкидайте їм роботи у вигляді гасіння наслідків неконтрольованих господарських ритуалів з вогнем;

-Повідомляйте про паліїв і за можливості проводьте превентивні бесіди із сусідами, які нехтують попередженнями.

Про заборону випалювання сухостою полтавцям нагадував і начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін. 

У Міністерстві довкілля прохають не палити сухостій, тим самим не додавати роботи рятувальникам, які в умовах воєнного часу рятують людські життя, розміновують території та розбирають завали після бомбардувань. 

Перейти до вмісту