Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

В Україні запрацював пакет “на готовність до реагування”, – Віктор Ляшко на Полтавщині

В Україні запрацював пакет “на готовність до реагування”, – Віктор Ляшко на Полтавщині

Лікарні, які отримали контракти за пакетом «готовності», були визначені регіональними департаментами охорони здоров’я опорними для лікування пацієнтів із коронавірусною хворобою. Йдеться про один медзаклад на 200 тисяч населення відповідної області. 

Джерело: Міністерство охорони здоров’я

Про це Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив під час робочого візиту на Полтавщину. 

Щомісяця медзаклад, який уклав контракт на вищезгаданий пакет медичних послуг, отримуватиме від Національної служби здоров’я фінансування в розмірі 1 053 510 гривень. 

За словами міністра охорони здоров’я, всього у 2022 році  на даний пакет передбачено майже 2,5 млрд гривень.

Медичний заклад вже уклав договір з НСЗУ на 18 пакетів медичних послуг, серед яких є і пакет «Готовність до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань, епідемій та в інших надзвичайних ситуаціях». 

“Готовність до реагування” – новий пакет, яким передбачено понад 1 млн гривень щомісяця незалежно від того будуть госпіталізовані хворі на інфекційні хвороби, у т.ч. з коронавірусною хворобою, чи ні. Держава платить за готовність надавати медичну допомогу у разі необхідності. Всього в Україні за цим пакетом працюватимуть 199 медзакладів. Найбільше – у Києві та на Дніпропетровщині – по 16 лікарень”, – повідомив міністр охорони здоров’я.

Перейти до вмісту