Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко ознайомився з роботою лікарні у Лубнах

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко ознайомився з роботою лікарні у Лубнах

10 лютого Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко перебуває на Полтавщині. Свій візит він розпочав з Лубенської лікарні.

Джерело: Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко

“Заробітні плати нараховані, контракти з НСЗУ підписані, сьогодні чекають надходження коштів для виплат.  Заклад уклав 18 пакетів з НСЗУ, готуються укладати 19 з діагностики. Активно працюють на КТ, рентген апаратах. А також, вперше, лікарня, як опорна, отримує новий пакет на “готовність до реагування”, яким передбачено, понад 1 млн гривень щомісяця незалежно від того чи будуть госпіталізовані хворі на інфекційні хвороби, у т.ч. з коронавірусною хворобою, чи ні. Держава платить за готовність надавати медичну допомогу у разі необхідності. Всього в Україні за цим пакетом працюватимуть 199 медзакладів. Найбільше – у Києві та на Дніпропетровщині – по 16 лікарень.  У спілкуванні із колективом та адміністрацією отримав прохання допомогти із встановленням ангіографа (апарат закуплений, приміщення вже майже готове, скоро буде в Лубнах ангіограф) та МРТ”, – зазначив Віктор Ляшко.

«У січні цього року був отриманий сертифікат щодо введення в експлуатацію нового приймального відділення, побудованого за програмою Президента «Велике будівництво». Тому воно вже працює повноцінно, персонал активно проходить навчання щодо роботи на новому сучасному обладнанні. Але ми вирішили на цьому не зупинятися і продовжуємо модернізацію Лубенської лікарні. Зокрема тут розпочалася термомодернізація будівлі завдяки залученим коштам соцекономрозвитку від народного депутата Анастасії Ляшенко», – розповів т.в.о. голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

Анастасія Ляшенко пояснила, чому було прийняте рішення продовжувати ремонтні роботи з термомоденізації в даному медзакладі.

«Коли ми зробили сучасне приймальне відділення, був певний дисонанс між першим поверхом та іншими. Тому було прийняте рішення, щоб весь фасад «Лубенської лікарні інтенсивного лікування» був таким же гарним, як у приймальному відділенні. Крім того і дах потрібно замінити», – розповіла Анастасія Ляшенко.

Міністр оглянув інноваційне обладнання (КТ, рентген-апарат, приміщення для ангіоргафа) і саме оновлене відділення, через яке в опорному лікарняному закладі можуть обслуговувати жителів кількох громад – Лубенської, Оржицької, Пирятинської, Гребінківської, Чорнухинської. У лікарні розміщено 365 ліжок стаціонару та 184 кисневих місць – для хворих із COVID-19. Повноцінно працюють хірургія, травматологія, кардіологія.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко розповів про програму медичних гарантій цього року.

«Уперше з 1 січня цього року ми розпочали програму медичних гарантій, щоб поєднати обласний та місцевий бюджети. Щоб люди розуміли фінансування, що прийде на комунальні послуги, що на матеріально-технічну базу і що по програмі медичних гарантій Спеціалізована допомога вона найбільш важка, в ній найбільша кількість пакетів, тому на національному рівні її потрібно було збалансувати. Поки всі лікарні не підписали контракти, ми не починали рухатися. Перевіряємо стан виконання Указу Президента про підвищення заробітної плати медичних працівникам на рівні 20 тисяч гривень для лікарів і 13 500. Лубенська лікарня законтрактована з Національною службою здоров’я України, заповнила всі звіти і сьогодні їм прийдуть кошти. Зарплата в такому рівні медичним працівникам нарахована, сьогодні-завтра уже будуть ці кошти виплачені на рахунки медичних працівників», – розповів Віктор Ляшко.

Першою в області гроші від НСЗУ отримала Миргородська лікарня інтенсивного лікування 9 лютого. 6 мільйонів гривень підуть на виплату заробітної плати.


Перейти до вмісту