Ви тут:
Суспільство Україна 

Україна має достатні запаси енергоресурсів, – Денис Шмигаль

Україна має достатні запаси енергоресурсів, – Денис Шмигаль

Енергетична система України працює стабільно й прогнозовано.

Джерело: Урядовий портал

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді 18 лютого.

«Жодних віялових відключень не було, немає і не планується. Ми маємо достатні запаси енергоресурсів, аби стабільно завершити проходження цього опалювального сезону», — підкреслив Денис Шмигаль.

За словами Прем’єр-міністра, станом на 16 лютого, на українських складах зберігається 822 тисячі тонн вугілля, що практично вдвічі більше, ніж торік. Крім того, у газосховищах наразі є 10,6 млрд кубічних метрів газу.

«Міністерство енергетики щодня відстежує ситуацію та перебуває в консультаціях з «Нафтогазом», аби не тільки стабільно пройти цей опалювальний сезон, але й підготуватися до наступного», — відзначив очільник Уряду.

Як зауважив Денис Шмигаль, оператор ГТС України також активно працює над створенням альтернативних гарантованих потужностей для імпорту газу. Так, з 1 лютого вперше в історії розпочався фізичний імпорт газу з Угорщини.

«Відбувається й імпорт зі Словаччини. Працюємо над максимальною диверсифікацією поставок. І це стосується не тільки газового питання, але також ядерного палива, вугілля, нафти», — сказав Прем’єр-міністр.

Глава Уряду також зауважив, що в експлуатації наразі перебувають 13 з 15 блоків атомних електростанцій. За його словами, 19 лютого блок №2 Запорізької АЕС має знову повернутися в роботу, що дасть додатковий резерв потужності.

Перейти до вмісту