Ви тут:
Суспільство 

Байден запровадив санкції проти “Північного потоку-2”

Байден запровадив санкції проти “Північного потоку-2”

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден розпорядився ввести санкції проти компанії-оператора російського газопроводу “Північний потік-2” і запевнив, що це перший пакет санкцій проти Росії за її агресію проти України.

Про це пише Еспресо з посиланням на заяву Байдена.

“Вчора, після тісних консультацій між нашими урядами, Німеччина оголосила, що припиняє сертифікацію газопроводу. Сьогодні (23 лютого, – ред.) я наказав своїй адміністрації ввести санкції проти Nord Stream 2 AG та її службовців. Ці кроки є ще однією частиною нашого початкового траншу санкцій у відповідь на дії Росії в Україні. Як я дав зрозуміти, ми без вагань робитимемо подальші кроки, якщо Росія продовжить ескалацію”, – йдеться у заяві.

Байден зауважив, що США у тісній координації з Німеччиною вирішили зупинити газопровід “Північний потік-2”, якщо Росія вторгнеться в Україну.

“Своїми діями президент Путін надав світові величезний стимул відійти від російського газу до інших видів енергії. Я хочу подякувати канцлеру Шольцу за його тісне партнерство і постійну відданість притягненню Росії до відповідальності за її дії”, – заявив Байден.

Перейти до вмісту