Ви тут:
Суспільство 

Кутя з пшениці: різдвяний рецепт від Євгена Клопотенка

Кутя з пшениці: різдвяний рецепт від Євгена Клопотенка

Складно уявити різдвяний стіл без куті.

Відомий кухар Євген Клопотенко на своєму сайті розповів про свій рецепт приготування традиційної різдвяної страви.

Інгредієнти
– Пшениця
– Вода
– Вершкове масло (якщо готуєте Щедру кутю, або 2 ст. л. соняшникової олії, якщо пісну)
– л. Мед
– л. Мак
– Волоські горіхи
– Курага
– Родзинки
– Лимон (цедра та сік)
– Корінь імбиру

1.Пшеницю (1 склянка) залийте 4 склянками води на ніч для набухання. Вранці злийте воду і залийте новими 4 склянками води. Варіть на невеликому вогні 30-60 хвилин до готовності. Якщо після того, як пшениця буде повністю готова, залишиться трохи води, то її потрібно злити.

2.Ще в теплу кашу додайте 50 г вершкового масла, так смак пшениці вийде більш насиченим. Вершкове масло, то варіант для Щедрої куті, тож якщо готуєте пісну, візьміть 2 ст. л. соняшникової олії.

3.Курагу (100 г) наріжте невеликими кубиками. Якщо у вас дуже тверда курага, можете її попередньо запарити в окропі протягом 5 хвилин.

4.Додайте в кашу нарізану кубиками курагу і жменю родзинок.

5.Потім додайте мак (2 ст. л.) і 1 см кореня імбиру, натертого на дрібній тертці.

6.Додайте жменю рубаних волоських горіхів і перемішайте кашу, щоб всі компоненти рівномірно розподілилися.

7.Лимон (1 шт.) добре помийте і обсушіть. Натріть цедру лимона на дрібній тертці.

8.Додайте в кутю 2-3 ст. л. меду і натерту цедру лимона.

9.Додайте 1-2 ст. л. лимонного соку і ще раз добре перемішайте. Залиште кутю мінімум на 2 години в холодильнику, щоб вона настоялася.

Система Orphus