Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

“Збережи ялинку”: на Полтавщині виготовляють новорічні композиції з еко-матеріалів

“Збережи ялинку”: на Полтавщині виготовляють новорічні композиції з еко-матеріалів

Напередодні новорічно-різдвяних свят у Полтавському обласному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді проводиться щорічна обласна акція “Збережи ялинку!”, у рамках якої традиційно проводиться обласний конкурс “Збережи ялинку!”, працює творча майстерня з виготовлення новорічних композицій, новорічно-різдвяна виставка, а також проводяться майстер-класи для школярів міста і області.

Новорічні композиції – альтернатива зеленим красуням-ялинкам, багато з яких знищуються під час проведення новорічних свят. Виготовляти новорічні композиції можна навчитися під час майстер-класів, які проводяться у закладі вже  понад двадцять п’ять років поспіль. Під час майстер-класів діти вчаться створювати красу, дбати про збереження зелених насаджень, дізнаються про традиції зустрічі Нового року у різних країнах світу, повідомляють у Департаменті освіти і науки Полтавської ОДА.

До участі в акції вже долучились учні Полтавського ліцею № 13 “Успіх”, Андріївського ліцею Полтавської обласної ради та вихованці Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.

Діти використовують і природні, і вторинно перероблені матеріали – стрічки, тканину, нитки тощо. Тому подібні заходи виховують не лише естетичні смаки, а й сприяють екологічному вихованню учнівської молоді.

Перейти до вмісту