Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Учні Піщанської гімназії отримали навчальну зброю

Учні Піщанської гімназії отримали навчальну зброю

3 грудня, представники Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки завітали до Піщанської гімназії з подарунками.

Про це повідомили у Полтавському обласному ТЦК та СП.

“3 грудня в стінах Піщанської гімназії велике свято! Ця подія дуже важлива для школи, адже тепер у гімназії буде зброя, яку можна використовувати для навчання хлопців і дівчат на уроках предмету «Захист України». Отже, учні отримають можливість реально навчатися військовій справі”, – прокоментували в навчальному закладі цю подію. 

Захід відвідали голова Піщанської сільської ради Олександр Краплина разом із заступниками, начальник відділу освіти, молоді та спорту Світлана Крупа та депутат Піщанської сільської ради Микола Книш – випускник Піщанської середньої школи.

“Матеріально-технічна база закладу поповнилась 8 одиницями учбових автоматів АКМ та 3 одиницями учбових пістолетів ПМ, – підсумував начальник Кременчуцького районного ТЦК та СП підполковник Роман Сушко.

Директор Піщанської гімназії Вадим Ткаченко підготував та продемонстрував фрагмент уроку на тему: «Вогнева підготовка», і таким чином відразу продемонстрував, наскільки потрібна навчальна зброя для проведення уроків Захист України.

Нагадаємо: Першу партію навчальної зброї Полтавський обласний ТЦК та СП (на той час – ще військовий комісаріат) передав для тридцяти шкіл у 2019-у році. В цьому році, після створення всіх умов для її безпечного зберігання, ще 25 навчальних закладів було забезпечено навчальною зброєю. Керівний склад Полтавського обласного ТЦК та СП не зупиняється на досягнутому і ставить собі за мету забезпечити навчальною зброєю якомога більше навчальних закладів Полтавщини, адже кожен школяр має право навчитися захищати свою Вітчизну.

Перейти до вмісту