Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтавській ОДА презентували проєкт реконструкції обласної бібліотеки імені Котляревського

У Полтавській ОДА презентували проєкт реконструкції обласної бібліотеки імені Котляревського

Днями під час засідання Громадської ради при Полтавській ОДА презентували проєкт реконструкції бібліотечного простору Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П.Котляревського.

Акцентували увага на зміни та створення:

-концептуально нового креативного простору з інноваційними сервісами та широкими можливостями;

-простору для навчання впродовж життя усіх хто потребує;

-простору для натхнення творчості, який дивує, і надихає, мотивує і розвиває увагу;

-простору подій та різноманітних заходів – конференцій, презентацій, кінопереглядів, фотовиставок та інші, повідомили у Департаменті культури і туризму Полтавської ОДА.

Презентація супроводжувалася детальним планом кожного поверху.

Важливо зазначити, що оновлення просторів бібліотеки жодним чином не вплине на документний/книжковий фонд. Книги були, є і залишаються найбільш цінним надбанням бібліотеки і громади цілому. Для збереження цього надбання планується придбати сучасні мобільні книжкові стелажі, які дозволяють більшу кількість книг зберігати на меншій площі приміщення. Також ведеться робота по оцифровуванню бібліотечного фонду, а це дозволяє користувачеві/читачеві користуватися повнотекстовими версіями найбільш цінних видань, які знаходять у фондах бібліотеки.

Нагадаємо, під час засідання Громадської ради йшлося проте, що п’ять закладів професійно-технічної освіти Полтавщини впроваджують дуальну форму навчання.

Перейти до вмісту